ToEE Front-End X Official Discussion Thread

Discussion in 'ToEE Front-End X' started by Agetian, Oct 14, 2008.

Remove all ads!
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Gaear

    Gaear Bastard Maestro Administrator

    Joined:
    Apr 27, 2004
    Messages:
    11,013
    Likes Received:
    29
    Click the link in my sig and see item 5 under 'The ToEE Troubleshooting Checklist.'
     
  2. golindor

    golindor Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hey, very nice work first of all! i liked the game a lot:) Alas, without Co8 mod its not so interesting to play. I ran through couple of forums regarding front-end x activation issues but apart the quote above I could not get ANY info/solution to this problem.
    Specifically, I install the game, install patch 1 and 2 and it runs as it should be, without any trouble. latter begin when I try to install C08 mod. after its done I follow the instructions. Front end crats default music, movie packages and when it wants to deplaoy and activate the mod first Exception comes into play:

    ************** Exception Text **************
    ICSharpCode.SharpZipLib.Zip.ZipException: Cannot find central directory
    at ICSharpCode.SharpZipLib.Zip.ZipFile.ReadEntries()
    at ICSharpCode.SharpZipLib.Zip.ZipFile..ctor(String name)
    at ICSharpCode.SharpZipLib.Zip.FastZip.ExtractZip(String zipFileName, String targetDirectory, Overwrite overwrite, ConfirmOverwriteDelegate confirmDelegate, String fileFilter, String directoryFilter, Boolean restoreDateTime)
    at TFE_X.TFEMain.TFEMainLoad(Object sender, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Form.OnLoad(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Control.CreateControl(Boolean fIgnoreVisible)
    at System.Windows.Forms.Control.CreateControl()
    at System.Windows.Forms.Control.WmShowWindow(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5456 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    TFE-X
    Assembly Version: 1.0.4006.18388
    Win32 Version: 1.0.4006.18388
    CodeBase: file:///C:/ToEE/TFE-X.exe
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5460 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5456 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5462 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    ICSharpCode.SharpZipLib
    Assembly Version: 0.85.4.369
    Win32 Version: 0.85.4.369
    CodeBase: file:///C:/ToEE/ICSharpCode.SharpZipLib.DLL
    ----------------------------------------
    Interop.IWshRuntimeLibrary
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/ToEE/Interop.IWshRuntimeLibrary.DLL
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box.

    I choose the "Continue" option and now have to activate the mod itself. And here comes the second exception:

    ************** Exception Text **************
    System.ArgumentOutOfRangeException: Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.
    Parameter name: index
    at System.Collections.ArrayList.get_Item(Int32 index)
    at System.Windows.Forms.DataGridViewSelectedRowCollection.get_Item(Int32 index)
    at TFE_X.TFEMain.btnInstall_Click(Object sender, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5456 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    TFE-X
    Assembly Version: 1.0.4006.18388
    Win32 Version: 1.0.4006.18388
    CodeBase: file:///C:/ToEE/TFE-X.exe
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5460 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5456 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.5462 (Win7SP1GDR.050727-5400)
    CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    ICSharpCode.SharpZipLib
    Assembly Version: 0.85.4.369
    Win32 Version: 0.85.4.369
    CodeBase: file:///C:/ToEE/ICSharpCode.SharpZipLib.DLL
    ----------------------------------------
    Interop.IWshRuntimeLibrary
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///C:/ToEE/Interop.IWshRuntimeLibrary.DLL
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box.

    from here on I waited about an hour and half, and front end x could not finish its activation process.. it kinda hanged or went into infinite loop.

    My OS is Win 7 64 bit ultimate. Yes, i installed the game in custom directory. And yes - ran it in compatibility mode, as an administrator (Co8 mod too). Monitor is 21 wide. Have custom firewall and Microsoft Security essentials. temple.dll is in root directory. The only mod it could run was 5.0.0. and basically because it did not require the activation.

    lads, any help is highly appreciated:)
    cheers,
    G
     
  3. Gaear

    Gaear Bastard Maestro Administrator

    Joined:
    Apr 27, 2004
    Messages:
    11,013
    Likes Received:
    29
    Hi golindor,

    Your anti-virus may be quarantining or deleting the toee executable. Please click on the 'Circle of Eight Modpack Explained' banner for related troubleshooting tips.

    The only other suggestion I have is to redownload the modpack entirely, in case it became corrupt somehow.
     
  4. golindor

    golindor Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Gaear, thanks for the reply!
    So, basically I have to turn off the firewall and uninstall the MSE.
    I`ll update you about the results.

    p.s. ll redownload the modpack, however i tried 5 versions to no avail. I strongly doubt all of em were corrupted.
     
  5. r0gershrubber

    r0gershrubber Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    I'm not sure if this is the right place for a feature request, but I think it would be nice to have a "PCs get half-max HP" option.

    While I'm at it, an XP modifier (25%, 50%, 75%, 100%) would be nice as well because it would make it easier to play the TOEE and NC without leveling too quickly.
     
  6. sirchet

    sirchet Force for Goodness Moderator Supporter

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    3,721
    Likes Received:
    48
    The NC stuff will eventually all be moved to verbobonc and later if I understood Gaear correctly.

    I think an adjustable xp modifier would requir dll editing and I don't think we have any of those guys around right now.

    Gaear actually did quite a bit of work on the respective crs of most of the creatures already, I think he did a bang up job myself.

    Of course I leave some of the nc out usually.

    I usually choose one or the other, but not all in one play through. I tend to follow what my current group would get involved in and dont force myself to do stuff that wouln't fit their mindset.

    Wow, can I ramble on or what? :)
     
  7. theEarlofSandwich

    theEarlofSandwich Fridge Raider

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    My apologies if this is has been discussed before, or is in an improper thread, but mentioning feature requests....Would it be possible in the "looting" sidebar, right below the "Take All" button, to add a "Take Coins" button?
     
  8. sirchet

    sirchet Force for Goodness Moderator Supporter

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    3,721
    Likes Received:
    48
    Did you guys know that if you right click on the coins they will automatically transfer for you?
     
  9. sonofliberty

    sonofliberty Established Member

    Joined:
    Apr 14, 2012
    Messages:
    510
    Likes Received:
    0
    I did not know that. Thanks.
     
  10. theEarlofSandwich

    theEarlofSandwich Fridge Raider

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    OMG....okay, I've been playing ToEE for years and I never picked up on this....*shakes head in embarassment*
     
  11. The_Vargr_Moon

    The_Vargr_Moon Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    So, how long should the TFE-X take? I left it running for almost an hour and it was still running, and windows explorer said it stopped responding.
     
  12. Pygmy

    Pygmy Established Member Supporter

    Joined:
    Oct 8, 2010
    Messages:
    439
    Likes Received:
    10
    I would have thought 15 to 45 mins depending on the speed of your machine. As soon as you get "not responding" I would abort the installation, un-install ToEE and re-install again starting from scratch, I'm afraid.

    Of course I've got cds - If you have no backup of your GOG download that may not be practical!
     
  13. sirchet

    sirchet Force for Goodness Moderator Supporter

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    3,721
    Likes Received:
    48
    I would recommend turning off your anti-virus software during installation, especially if it's McAfee.
     
  14. Gaear

    Gaear Bastard Maestro Administrator

    Joined:
    Apr 27, 2004
    Messages:
    11,013
    Likes Received:
    29
    'Normal' activation time for a module is actually ~ 5 minutes, though it can go much longer depending on system particulars. (And newer/faster is not always better ... ToEE doesn't work that way.) Do check into the antivirus matter, as an actively scanning (rogue) AV may set upon the toee executable as it is replaced by TFE-X, which would hang the activation.

    'Not responding' is also normal so I would not reinstall just because it says that. Windows seems to say that any time a program hasn't completed an action within a minute or so, in my experience. When TFE-X is working, Windows says it's not responding but it actually is doing it's thing, generally.
     
  15. The_Vargr_Moon

    The_Vargr_Moon Member

    Joined:
    Sep 19, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    All right. I'll try turning off my anti-virus. I have Microsoft Security Essentials and Avast. It's a GOG download so I can re-install if something goes wrong.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
Our Host!